The European Life I Live festival 2012 groot succes!

European Life I Live 2012

Het had cultuur, culinaire hoogstandjes en goeie muziek. De eerste European Life I Live op het Lange Voorhout was een feit.

In het begin van de middag was het nog redelijk rustig. Men liep wat langs de kraampjes, at bij de leerlingkoks van Jamie Oliver van restaurant Fifteen of nam plaats bij een van de podia om naar klassieke muziek te luisteren. Edison winnares Lavinia Meijer had al voor wat extra opkomst gezorgd, maar het was nog aangenaam rustig op het Voorhout aan het begin van de middag.

European Life I Live debat bij Posthoorn

De Posthoorn was de plek voor presentaties op het gebied van cultureel erfgoed en Europese culturele samenwerking. Hofstijl had van te voren met de organisatie Prooost afgesproken dat zij de presentaties onder de noemer ‘Culture as an engine for the economy’ zou opnemen. Luister naar dat uur (hoofdzakelijk in het Engels en met wat geluidsproblemen aan het begin door rondzingende microfoons):

Debat-cultuur-deMotor-van-de-economie.mp3

Foltin European Life I Live 2012

In de namiddag werd het gezellig druk, vooral toen op het grote podium voor het Eschermuseum de Macedonische band Foltin losbarstte met onwijs goeie muziek! Hier en daar klonk de polka voorzien van een reggae-beat. Zowel de bassist, de accordeonist als de klarinettist maakten dankbaar gebruik van elektronica. Dat in combinatie met een soort punk-gevoel waarin de traditie doorklonk zorgde voor een erg lekkere mix. Er werd dan ook flink gedanst op de eclectische mix die de band ten uitvoer bracht.

renzo - spiteri

Op het Voorhout speelde Renzo Spiteri samen met een paar studenten van het Haags Conservatorium om het uitwisselingsprogramma tussen Den Haag en Valtta (hoofdstad van Malta) mee te introduceren. Zijn speelden een vrij onversterkte set tussen de mensen met opzwepende ritmes van Renzo. Toegankelijk en letterlijk laagdrempelig op het schelpenpad van het Voorhout waardoor er een mooie dynamiek tussen het publiek en de musici ontstond.

Jam de la Creme European Life I Live 2012.

De slotact op het poppodium, Jam de la Crème, speelde een steengoede set met geimproviseerde muziek. Ook daar gingen de voeten van de vloer. Niet zo gek met een werelddrummer als Satindra Kalpoe, die zo te horen behoorlijk hard slaat maar vooral enorm goed grooved. Ook oudgediende Stef van Es was weer van de partij. En ook Kyle Timon Dukes (NicaD) maakte indruk. Voorzien van een afgeragde akoestische gitaar zong hij wild en stampvoetend zijn teksten.

Tot slot nog wat foto’s die wij, Hofstijler Karin en ik (zei de gek) aldaar hebben gemaakt:

Deze 0-editie van The European Life I Live is ons goed bevallen. En ik denk een hele hoop anderen ook.

, , , , , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lange Voorhout even tot zijn recht « HAGAZ!NE - september 12, 2012

    […] enthousiast verslag op Hofstijl.nl en meer informatie op The European Life I Live Share this:E-mailTwitterTweetdeckVind ik leuk:LikeBe […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag