Ik voorspel: Piratenpartij wint tenminste 1 zetel

Weet jij al wat je gaat stemmen? Ik wel, ik ga Piratenpartij stemmen. En als we kijken naar de polls van FOK en Tweakers dan ziet het naar uit dat zij met gemak 1 zetel gaat halen. Daar hoor je nu niets over bij De Wereld Draait Door, maar wedden dat dat morgenavond wereldnieuws zal zijn?


(klik op plaatje voor vergroting)

Hier het partijprogramma van de Piratenpartij die de informatiesamenleving als enige partij echt goed op haar radar heeft: TK12-Piratenpartij.pdf

, , , , ,

2 Responses to Ik voorspel: Piratenpartij wint tenminste 1 zetel

 1. Patrick september 11, 2012 at 11:03 am #

  Ik stem zelf niet op one-issue-partijen, maar ik ben met je eens dat ik denk dat de Piratenpartij in de Kamer komt. Zelfs twee zetels sluit ik niet uit. Niet zozeer vanwege hun standpunten over vrije informatie, die ik wel deel, maar meer omdat het downloaden van content nogal leeft.

 2. Waldo september 11, 2012 at 1:26 pm #

  Hoewel ik het heel graag zou zien betwijfel ik het nog of er daadwerkelijk een zetel gaat komen. Als je kijkt naar de polls op tweakers en fok:

  Op fok heeft 22,6% van 8835 mensen aangegeven op de piratenpartij te stemmen. Dat is dus 1975 (afgerond) stemmen. Tel daarbij de stemmen van de Tweakers bij op heb je in totaal 2982 stemmen voor de piratenpartij.

  De vorige verkiezingen kwamen er 9.442.977 mensen opdagen, als we dat voor het gemak even afronden naar 10 miljoen zul je dus 10 miljoen gedeeld door 150 = 66.667 stemmen nodig hebben voor een zetel.

  Ik hoop maar dat er dat er nog 63.684 mensen op de piratenpartij gaan stemmen (naast mezelf ;-))

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag