Sywert de spelbreker

Waarom horen we nu opeens niets meer van Sywert de Stembreker. Deze slimme jongen had toch een manier bedacht zodat we met heel Nederland na de verkiezingen niet buitenspel zouden staan, maar mee mochten doen aan de formatie. Iedereen met veel minder verstand dan Sywert kan snappen dat het mannetje complete onzin uitkraamde. Matthijs van Nieuwkerk niet, keer op keer mocht hij aanschuiven om uit te leggen hoe het werkte. Bij Stembreker heb je niet één stem maar 5 stemmen, wanneer je die stem gaf kreeg je op de dag een sms´je waarin stond wat je moest stemmen. Dat was namelijk de afspraak als je meedeed aan de Stembreker. Op die manier zouden namelijk zoveel mogelijk stemmen terecht komen bij jouw favoriete coalitie.

En daar komt het grote manco, de partijen zelf zijn natuurlijk op geen enkele manier gebonden aan dit soort spelletjes van nerds. Waarschijnlijk waren er veel mensen die een rechtse of juist een links coalitie wilden en heeft Sywert de meeste mensen het bindend advies gegeven om op de PvdA of de VVD te stemmen. Of overschat ik zijn invloed nu.

Hoe dan ook waarschijnlijk komt er nu een coalitie die geen hond wil. De kiezers niet. Samson en Rutte niet. Niemand. Matthijs zou je Sywert nog één keer willen vragen om uit te komen leggen hoe het werkt en wat wij bij kunnen dragen aan de formatie.

(begeleidende foto: Jos van Zetten / Creative Commons BY / bewerking: Marco Raaphorst)

, , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag