TodaysArt presenteert revolutionaire bewerking van Canto Ostinato in het Atrium

inneract-campagnebeeld-w680

Canto Ostinato is zo’n typisch stukje muziek dat het prachtig doet bij beelden van een rijdende trein, een auto, een fiets of bij landschappen. Het muziekstuk is sterk repeterend van aard en eenvoudig qua melodie en harmonie, bijna kinderlijk eenvoudig. Dit stuk wordt tijdens de achtste editie van het TodaysArt Festival in Den Haag uitgevoerd door InnerAct. InnerAct is een audiovisuele performance van harp, elektronica en visuals die het grensverleggende muziekstuk Canto Ostinato als muzikaal startpunt gebruikt. Het ensemble van InnerAct wordt gevormd door harpiste Gwyneth Wentink, sonoloog Wouter Snoei en VJ Arnout Hulskamp. De revolutionaire bewerking van Canto is een ode aan Nederlands bekendste componist op het gebied van minimal music, Simeon ten Holt. TodaysArt heeft hiermee een wereldpremière te plakken.

De première van InnerAct vindt plaats in het Atrium van het Haagse Stadhuis te midden van het sculptuur Waste Landscape. Het sculptuur, ontworpen door de Franse architecten Elise Morin en  Clémence Eliard, is een duinlandschap gemaakt van 65.000 ongebruikte CD’s.

Over InnerAct

InnerAct is een cross-over productie waarbij drie kunstenaars op het podium met hun instrument en speciaal hiervoor ontwikkelde software op elkaar reageren en bepalen wie, volgens de codes van Canto, de lead neemt. Zelfs het beeld kan leading zijn in de performance. Improvisatie en interactie staan centraal, geen enkele uitvoering is hetzelfde. De performance is mede door de repetitieve elementen een innerlijke beleving die 45 minuten kan duren, maar ook uren kan doorgaan.
 

Het Ensemble

InnerAct wordt gevormd door Gwyneth Wentink, Wouter Snoei en Arnout Hulskamp.
 
Gwyneth Wentink (1981) is een internationaal toonaangevende harpiste en winnares van onder andere de Nederlandse Muziekprijs, de VSCD Muziekprijs, het Prinses Christina Concours en de Israël International Harp Competition. Zij werd al op jonge leeftijd een muzikante van wereldniveau. Gwyneth speelt regelmatig op gerenommeerde plekken en speelde als soliste en kamermuziek musicienne wereldwijd.
 
Wouter Snoei (1977), afgestudeerd als sonoloog aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, ontwikkelde zich na zijn studie als elektronica specialist en componist. Snoei won de Grote Prijs van Nederland 1997 in de categorie Dance en als componist ontving hij de Matthijs Vermeulen aanmoedigingsprijs voor jonge componisten. Wouter is ontwikkelaar van het Wave Field Synthesis systeem van Stichting The Game of Life, een revolutionair systeem waarbij geluiden op een hele nieuwe manier door de ruimte kunnen bewegen.
 
Arnout Hulskamp (1978) studeerde Digital Media Design aan de HKU en focust zich voornamelijk op audiovisuele performances, interactieve video-installaties en 3D-videomapping. Als VJ heeft hij residentie in Trouw Amsterdam. Hij vormt met Chloé Tallot (FR) een duo en samen speelden zij op festivals en in clubs als Paris Paris (Parijs), Share (New York) en Mapping Festival (Genève). Hulskamp maakte onder andere 3D-videomapping projecties voor TEDx Amsterdam en Zuiderzeejazz met Michiel Borstlap (Zuiderzeemuseum), en werkte samen met DJ’s als James Holden en Trentemøller. De Gouden Reiger, de Nederlandse prijs voor uitmuntende projecten in audiovisuele doelgroep communicatie werd hem tweemaal toegekend. Hij laat zich in zijn werk en visuals inspireren door de filosofie van modernistische stromingen als Bauhaus en De Stijl.

Voor meer info zie todaysart.org/portal/

, , , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag