Het Hyacintenbos bij Ockenburg

Welkom in het Hyacintenbos.

Welkom in het Hyacintenbos.

Veel rustorieke doorkijkjes, dood hout en wilde begroeiing.

Veel rustorieke doorkijkjes, dood hout en wilde begroeiing.

Inmiddels is geraden waar de foto’s zijn genomen: in het zogeheten ‘Hyacintenbos’. Je slaat vanaf de oprijlaan van landhuis Ockenburg in zuidelijke richting af en je komt er vanzelf.

Ook kom je dan lang ‘Chalet Ockenburg’ – een uitspanning waar het aangenaam toeven is op het terras na een wandeling. De gemeente heeft de exploitant al enkele malen de wacht aangezegd, maar tot dusver hoeft deze neringdoende niet te vertrekken.

Boom met soort omeletachtige zwammen.

Boom met soort omeletachtige zwammen.

Hyacinten heb ik overigens daar in het bos tot dusver niet gezien. Maar dat komt omdat we er meestal heen gaan om bramen te zoeken. Dit keer was de oogst overigens uiterst mager. Het lijkt erop dat er toch onderhoud wordt gepleegd, als zou je dat met al dat afgestorven hout niet bepaald zeggen.

We zagen veel paddestoelen. Niet alleen tussen de planten, maar vooral op de bomen, wat doorgaans niet bepaalde een goed teken is.

Door het overwoekerende mos valt deze bank nauwelijks nog op.

Door het overwoekerende mos valt deze bank nauwelijks nog op. Wie zou hier nog op gaan zitten?

Maar al met al is het Hyacintenbos een fraai wandelgebied: geen verharde paden. Het is dat je de verkeersgeluiden hoort, want anders zou je het gevoel hebben ver van de bewoonde wereld te vertoeven. We waren zelfs even verdwaald, maar wisten uiteindelijk toch de ingang weer terug te vinden.

, , , ,

2 Responses to Het Hyacintenbos bij Ockenburg

  1. pieter september 23, 2012 at 10:22 pm #

    De hyacinten bloeien in het voorjaar, dan is de bodem van sommige delen van het bos helemaal blauw van de wilde hyacinten. Die bloeiperiode duurt maar heel kort dus goed opletten wanneer het precies is.

  2. Roel Wijnants september 24, 2012 at 12:31 am #

    mooi wandelgebied

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag