Mobiel gebruik Hofstijl.nl verdubbelt zich jaarlijks

nokia-n8

Meten is (soms) weten en dus pakte ik de statistieken van Hofstijl er zojuist even bij. Tijd voor wat zondagse analyse, hoe staan de zaken ervoor, dat idee.

Ik keek naar het percentage mobiele gebruikers van afgelopen maand:
1 sept 2012 – 30 sept 2012: 25 % van ons totale bezoek

Dus een kwart van onze bezoekers zit niet achter een vaste computer of laptop, maar checkt Hofstijl vanaf een mobiel-apparaat; een smartphone of een tablet. De jaren ervoor lag dat percentage lager:
1 sept 2011 – 30 sept 2011: 12 % van ons totale bezoek
1 sept 2010 – 30 sept 2010: 6 % van ons totale bezoek

De afgelopen jaren is het mobiele gebruik dus telkens verdubbeld. Volgend jaar zal dat aantal dus al op 50 % liggen, wellicht nog hoger aangezien mobielinternet nu echt mainstream is geworden en een progressieve stijging dus voorstelbaar is. Het duurt niet lang meer of geen mens zal nog langer een vaste computer of laptop gebruiken.

De grote aanjager voor het toegenome mobiele gebruik zijn handige apps zoals WhatsApp (er is inmiddels zelfs een werkwoord voor: appen) en toepassingen voor trein, verkeer en sociale media. Sociale media heeft natuurlijk voor Hofstijl de volledige aandacht. Zo’n 33 % van ons bezoek is afkomstig via Twitter en Facebook. En ook dat percentage is stijgende. Het gebruik van Google Search neemt af, en bezoek via sociale media neemt toe. Het is voorstelbaar dat je binnen nu en een paar jaar nog zelden via Google zoekt maar dat veel eerder via sociale netwerken doet.

Het is mij duidelijk dat Hofstijl zich nog meer moet gaan richten op mobiele toepassingen en het optimaal benutten van sociale media. Ik bedoel, ik ben de burgemeester van Haren niet.

, , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag